ホーム > イベントカレンダー

一覧に戻る
    2017年12月15日(金) 第36回東アジア学術講演会「Datastorage Technology and Electrostatic Discharge (ESD): Research Challenges and Technology Roadmap」

Thailand is one of the largest global producers and exporters of automatic data processing machines. The competitiveness of Thailand's Hard Disk Drive (HDD) industry is based on its world class industrial clusters containing supporting industries that manufacture most of the components utilized in the assembly of HDDs. Electrostatic discharge (ESD) robustness of systems is one of the key concerns in the design of electronic systems. Electrostatic discharges of various kinds are permanent companions when systems are operated by the end-customer. As electronic components are used in core functions of most vehicles and other safety relevant applications, the robustness against ESD is of utmost importance of the system. This talk provides an overview of Datastorage Technology with in depth study of failure analysis as a result of ESD phenomena on the production line. Research challenges for both HDD and Solid State Drive (SSD) and Technology Roadmap will conclude this talk.

【日時】2017年12月15日(金)14:30~

【場所】経済学部東アジア研究科・経済学研究科棟3階307演習室

【対象】学生、教職員、一般市民

【事前申込】不要

【参加費】不要

【講師】Chiranut SA-NGIAMSAK 氏(タイ ・ コンケン大学准教授)※講演は英語で行われます。

山口大学教育学部 葛 崎偉

E-mail : katu☆yamaguchi-u.ac.jp ※☆を@に変えてください。

【WEBページURL】http://www.eas.yamaguchi-u.ac.jp/event/17kouenkai36/17kouenkai36.html